Att debattera juridik

Juridik i vardagen

Varje gång du handlar i en affär ingår du avtal. Hyr du din bostad föreligger det ett avtalsförhållande mellan dig och din hyresvärd. Är du sambo finns det kanske ett samboavtal upprättat mellan er. Äktenskap är ju också är ju en form av avtal, hur trist det än kan låta. Du som deklarerar berörs av myndighetsbeslut, har du barn i skolan vet du att skolan har juridiska skyldigheter. Listan med juridiska exempel som du dagligen berörs av kan göras lång, men jag tror ni förstår vad jag menar. Juridiken är vår samhällsstruktur och den berör oss alla på ett eller annat vis. Juridiken förekommer i allas vårt dagliga liv, vare sig vi vill eller inte.

Vågar du stå upp för din åsikt?

Juridiken i sig är enkel. Om du kan metoden. Men bara för att det är lagligt så behöver det inte alltid vara rätt. Eller bara för att man kan, kanske man inte får. Eller ska. Det är i skiljelinjen mellan den juridiska frågeställningen och ”den goda moralen” som det kan skapas debatt. Och det är det här som am juristbyrå vill vara med och debattera. För visst blir det intressant att se hur olika människor tycker och hur olika människor resonerar om en och samma sak? Precis som det är med juridiken; Den är lika för alla men ändå inte. Det vill säga, frågan är densamma, men svaret blir olika från en situation till en annan, därför att varje människa och situation är unik och alla har rätt till en individuell bedömning.

am jursitbyrå vill hålla dialog med människor. Detta gör vi gärna via vår facebookssida. am juristbyrå lägger inte någon värdering i frågorna, svaren eller i kommentarerna. Självklart tillåter vi inte diskriminerande kommentarer. Debatten ska hålla högt i tak men ska hållas inom rimliga gränser. Vi vill få igång diskussionen. Att ställa en fråga är ett ypperligt sätt att få människor att engagera sig. Tänk om du med din fråga eller kommentar lyckas få en person att resonera som den inte gjort förut? Så kasta dig in i debatten nu!

Vi ses på facebook! Klicka dig in till sidan genom att använda ikonen här nedan till höger.

VÄLKOMMEN!

Skrivet av Alida Malm (77 inlägg)

Alida Malm driver am juristbyrå. Hon har magisterexamen i rätts- vetenskap om sammanlagt 315 hp och har flerårig yrkeserfarenhet av juridiskt arbete inom förvaltning och privata bolag.

Följ oss här

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar