Rotary

Rotary

Den 1 juli 2020 tillträdde jag som President för Fellingsbro Rotaryklubb. Jag har varit medlem i Rotary sedan år 2019 och började då som sekreterare.

Rotary är ett internationellt nätverk vars främsta uppdrag är att arbeta via lokala och internationella, humanitära och kulturella program för att uppnå världsförståelse och fred. Insatserna består främst av freds-och konfliktlösningar, förebyggande och behandling av sjukdomar, vatten och sanitet, mödra- och barnavård, grundläggande utbildning samt läs-och skrivkunnighet och ekonomisk- och samhällsutveckling. Vill du läsa mer om Rotary kan du göra det här.

Jag delar Rotarys värdegrund fullt ut. Att få ingå i ett nätverk som är så stort och världsomfattande och där alla vill verka för en bättre värld känns fantastiskt. Det känns på riktigt i hjärtat. Jag delar gärna med mig av mina kunskaper inom nätverket och jag hoppas mina kunskaper och erfarenheter kommer bidra till en bättre värld.

Nu har jag fått förtroendet att leda Fellingsbro Rotaryklubb som President. Att få leda vår klubb i ett så hedersamt arbete är en ära och jag är stolt över att få ingå i nätverket. I vår klubb engagerar vi oss framför allt i lokala projekt som ger avtryck i samhället och samtliga projekt är behovsstyrda. Vi deltar även i nationella och internationella projekt i samverkan med andra Rotaryklubbar eller andra aktörer. Vi i Fellingsbro Rotaryklubb arbetar efter devisen Sevice above self, Omtanke utan baktanke.

Jag hoppas kunna fortsätta driva klubben framåt, både med globala och lokala projekt. Min förhoppning är att våra medlemsmöten också fortsättningsvis ska innehålla spännande och allmänbildande ämnen och föreläsningar och att de ska bli tillfällen att träffas för samvaro och diskussion mellan goda vänner.

Våra möten är öppna för alla. Vi träffas varje måndag. Vi börjar våra möten med att äta en gemensam lunch eller en fika och lyssnar därefter på veckans föredrag. Är du nyfiken på Rotary är du varmt välkommen att kontakta mig så bjuder jag in dig som gäst på något av våra lunch-eller kvällsmöten. Du kan kika på vårt program i kalendern här på vår hemsida för att se om du hittar någon programpunkt som passar dig.

Här kan du ta del av min presentation som president för Fellingsbro Rotaryklubb.

Varmt välkommen!

Vänligen/

Alida Malm.

Bild: Jens Axelsson

Skrivet av Alida Malm (80 inlägg)

Alida Malm driver am juristbyrå. Hon har magisterexamen i rätts- vetenskap om sammanlagt 315 hp och har flerårig yrkeserfarenhet av juridiskt arbete inom förvaltning och privata bolag.

Följ oss här